KULINARNE SHOW
Konkurs organizowany w ramach XI Ogólnopolskiej Konferencji Studentów
Śląskiej Wyższej Szkoły Medycznej w Katowicach
Dla autorów wyróżnionych prac przewidziane są atrakcyjne nagrody!!!
„Nie ma bardziej szczerej miłości niż miłość do jedzenia”
George Bernard Shaw
ZAPRASZAMY WSZYSTKICH PASJONATÓW DO STWORZENIA KULINARNEGO SHOW!
Tematem przewodnim jest kolacja w stylu śródziemnomorskim.
Zadaniem uczestników konkursu jest zaplanowanie i przygotowanie kolacji wzorując się
na kuchni krajów basenu Morza Śródziemnego.
Celem konkursu jest przeniesienie Jury i publiczności w świat kuchni pełnej smaku, niezwykłego aromatu ziół,
różnorodności ryb, owoców morza, świeżych warzyw i owoców, królestwa serów i oliwy z oliwek.
Wykonując potrawę należy przybliżyć jej pochodzenie, wyjaśnić czym jest zainspirowana,
zaskoczyć pomysłowością i estetyką podania
1. Podczas Konkursu przygotuj i zaserwuj kolację w stylu śródziemnomorskim – w ciągu 90 minut:
-
zapoznaj Jury i publiczność z produktami wykorzystanymi do stworzenia dania,
-
opowiedz o pochodzeniu potrawy, przybliż smaki kraju z którego pochodzi,
-
przygotuj potrawę, w ciekawy sposób zaprezentuj gotowe danie, zadbaj o dodatki i aranżację, dobierz wino do potrawy,
-
spraw by każdy odbiorca poczuł, że zabrałeś go w niezwykłą podróż do kraju Morza Śródziemnego.
2. Adresaci konkursu: Studenci SWSM - zgłaszane są drużyny dwuosobowe. Udział w konkursie jest bezpłatny.
3. Termin turnieju:
Turniej odbędzie się w dn. 06.06.2022 w sali 215
I Tura: 14.00 - 16.00 (Drużyna 3, Drużyna 4, Drużyna 5)
II Tura: 16.15 - 18.15 (Drużyna 1, Drużyna 2, Drużyna 6)
SZCZEGÓŁOWY PROGRAM KONFERENCJI
4. Warunkiem uczestnictwa jest:
-
dokonanie zgłoszenia do dnia 15.05.2021 r. poprzez wypełnienie i wysłanie formularza w zakładce Zgłoszenie uczestnictwa. UWAGA!!! Przedłużono termin nadsyłania zgłoszeń do dn. 22.05.2022 r.
- dostarczenie do dziekanatu lub przesłanie pocztą tradycyjną na adres Uczelni do dnia 31.05.2022 r. podpisanego wymaganego oświadczenia:
Oświadczenie UCZESTNIKA – zgoda na przetwarzanie danych osobowych, wykorzystanie przez Organizatora wizerunku na wykonanych podczas Turnieju zdjęciach i filmach rozumiane jako m.in. prezentacja filmu/zdjęć podczas konferencji, opublikowanie filmu/zdjęć, w serwisie www uczelni oraz wykorzystanie w innych celach marketingowych, np. publikacja w serwisie FB czy YouTube, zgoda na wykorzystanie wizerunku.
-
przesłanie do dn. 31.05.2022 r. na adres biuro@swsm.pl listy produktów niezbędnych do przygotowania konkursowego dania.
5. Wynik konkursu zostanie ogłoszony podczas Konferencji oraz w serwisie www Uczelni i w mediach społecznościowych.
6. Zdjęcia dań zostaną zaprezentowane uczestnikom Konferencji oraz opublikowane w serwisie www Uczelni i w mediach społecznościowych.
7. Maksymalna liczba uczestników: 8 drużyn dwuosobowych, liczy się kolejność zgłoszeń.
8. Ogólne zasady udziału w konkursie znajdują się w Regulaminie Kulinarnego SHOW.